lördag 7 november 2009

Analysuppgiften

Jag har analyserat en del av den kanadensiska tidningen Globe and Mails hemsida som kallas Talking to the Taliban.

Vad förmedlas?
Det är ett försök av tidningen att porträttera de kanadensiska truppernas motståndare i Afghanistan och Irak. De har lyckats göra videointervjuer med flera talibaner där de ställer i stort sett samma frågor till alla talibaner. Sen har de klippt ihop intressanta klipp där man kan jämföra talibanernas svar.

Hur förmedlas innehållet?
Det finns flera medier på hemsidan, som videos, text och grafik. Med andra ord är hemsidan multimodal eftersom den är både audiell och visuell. De kanaler som finns på hemsidan är rörliga bilder, stillbilder, texter, ljudeffekter och tal.

Uppbyggnad?
Sidan är ganska enkelt uppbyggd. I överkant ligger alla klippta videoversioner och i underkant finns en scrollmeny där man kan välja att se de oklippta intervjuerna eller olika typer av statistik i grafiskt format.

Målgrupp?
Hemsidan är i första hand riktad till kanadensare. Men jag skulle säga att även andra nordamerikaner och människor i västvärlden ingår i målgruppen.

Är hemsidan interaktiv?
Det finns, eller har i alla fall funnits, möjlighet att kommentera på hemsidan. Just nu verkar den funktionen inte fungera. Däremot kan man skicka feedback i form av e-post.

Flödesschema (gråa rutor nås alltid oavsett var man är):


Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar